iPhone 8 geruchten: de belangrijkste op een rij

Over ruim een half jaar wordt de nieuwe iPhone 8 waarschijnlijk aan het grote publiek gepresenteerd. De geruchtenstroom is alweer een tijdje opgang. Sommige geruchten worden waarschijnlijk geen werkelijkheid, maar er zijn ook geruchten die goed mogelijk zijn. In dit overzicht hebben we de belangrijkste informatie over de iPhone 8 op een rijtje gezet.

De iPhone 8 heeft geen randen meer

Het gerucht gaat al een tijdje dat de nieuwe iPhone 8 voorzien is van een randloos beeldscherm. Het formaat van de nieuwe iPhone hoeft niet te veranderen, maar het beeldscherm wordt wel groter. De randen naast het beeldscherm blijven achterwege. Hierdoor kan het beeldscherm groter worden zonder de telefoon groter te maken.

Drie versies

Bij de 7 ging het gerucht al dat we straks drie versies krijgen, maar bij de iPhone 8 moet het helemaal rond zijn. Naast de 4,7-inch en 5,5-inch zou er een 5-inch versie komen. Er gaan ook geruchten dat er geen middelmaat komt, maar een extra grote maat met een 5,8 inch OLED scherm. Een OLED scherm geeft een prachtig beeldkwaliteit en verbruikt minder stroom. Hoeveel versies er nou daadwerkelijk verschijnen, en in welke formaten, blijft erg onduidelijk. Misschien gaan we dat pas weten als Apple later dit jaar de officiële aankondiging van de nieuwe toestellen gaat doen…

iPhone

Draadloos opladen

Samsung heeft al langer de mogelijkheid om draadloos je telefoon op te laden. Apple loopt hierin iets achter. De geruchten over de nieuwe behuizing van het toestel zorgen ervoor dat opnieuw de verwachting is dat we in 2017 draadloos kunnen opladen. Echt zeker is dit niet, want bij de iPhone 7 deden deze geruchten ook al de ronde. Het zou ook goed kunnen dat we pas in 2018 draadloos kunnen opladen.

Dual-SIM

Apple heeft een patent aangevraagd op een manier op twee simkaarten in één iPhone te stoppen. Komt er dan een iPhone 8 met dual-SIM? Dit is nog erg onzeker, aangezien Apple vaker patenten aanvraagt en er vervolgens een lange periode niets mee doet. Het geeft wel aan dat er serieus over wordt nagedacht. Een echt gerucht dus, maar om dat we dit zo’n mooie feature zouden vinden, halen we deze toch even aan.

3D filmpjes maken met je iPhone 8

Het is al langer bekend dat LG en Apple samenwerken om een nieuwe camera te ontwikkelen. Het gerucht gaat dat ze samen bezig zijn om een 3D camera te ontwikkelen. Je zou met je smartphone 3D filmpjes op kunnen nemen. Mogelijk is er ook een andere reden waarom 3D aan het toestel wordt toegevoegd. De nieuwe iPhone 7s heeft bijvoorbeeld al de functie om meer diepte aan je foto te geven. Mogelijk zou een 3D effect voor nog meer diepte zorgen. De dubbele camera van de iPhone 7s Plus krijgt met 3D een verbeterde functie.

Snellere processor

Eigenlijk zou het geen verrassing zijn als Apple de nieuwe iPhone 8 presenteert met een snellere processor. Tot nu toe is elk nieuw model voorzien van een nieuwe processor. Naar verwachting wordt het toestel gepresenteerd met een nieuwe A11 processor. Voor de techneuten onder ons: de A11 zou een 10-nanometer chip zijn, en worden geproduceerd door TSMC.

Volledig gemaakt van glas

De nieuwe iPhone 8 zal niet meer voorzien zijn van een aluminium behuizing, maar is volledig gemaakt van glas. Dit gerucht gaat al langer. Niet alle fans zijn hier blij mee gezien de gevoeligheid van glas. Het zou noodzakelijk zijn voor een ander gerucht in deze lijst: draadloos opladen. Het laatste toestel dat compleet van glas werd gemaakt, was de iPhone 4s in 2011.

Geen home knop meer

De nieuwe iPhone 8 heeft waarschijnlijk geen home knop meer. De manier waarop je de telefoon gaat besturen wordt hierdoor volledig anders. Dit zal voor veel fans even wennen zijn. Vooral omdat de vertrouwde Home knop al vanaf het begin aanwezig is. De Touch-ID die we nu gebruiken om de telefoon te ontgrendelen zal volledig in het beeldscherm verwerkt zijn, waardoor de home knop overbodig wordt. Hierdoor kan het scherm groter worden gemaakt, zonder dat het formaat van het toestel groter wordt.

Dit is natuurlijk maar een selectie van alle geruchten, maar het lijkt er op dat we flinke veranderingen kunnen gaan verwachten. Wanneer de release datum van de iPhone 8 is blijft nog even gissen. Apple is vaak vrij laat met het aankondigen van nieuwe producten.

Lees verder

Reageren

© 2017 iPhone8.blog